FÖRELÄSNING STOCKHOLM 3/12 – Anja Askeland och Grete Antona Nilsen – Medborgarlön ur ett norskt perspektiv

Anja Askeland och Grete Antona Nilsen från Borgerlønn-BIEN Norge kommer först ha en kort innledning om borgerlønn. Sedan går de in på den politiska situationen och borgerlønndebatten i Norge. Gemensamt har vi den nordiska välfärdsmodellen. Är det möjligt att få till ett tätare samarbete framöver?
Anja Askeland är ledare för Borgerlønn-BIEN Norge. Hon bor i Oslo och har en kandidatexamen i Utvecklingsstudier. Hon definierar sig som aktivist och är för tillfället utan lönearbete.
Grete Antona Nilsen är nestleder i Borgerlønn-BIEN Norge och styrelseledamot i Oppland MDG. Hon bor på Toten, är gestaltterapeut och jobbar på Sykehuset Innlandet.

Tisdag 3 december kl 18.30, ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm

Entré 30 kr

———————————————————–

Basinkomst istället för arbetslinjen?
Föreläsningsserie på ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm, som startade hösten 2012 fortsätter 2013 första tisdagen i varje månad (med uppehåll över sommaren och januari).

När miljön inte längre tål ständig tillväxt, när Europa har 25 miljoner arbetslösa och lönearbete åt alla inte längre går att skapa. När alla politiska partier går på samma ohållbara ekonomiska linje är det dags att diskutera alternativ.

Basinkomst:
· Basinkomsten garanterar alla en grundtrygghet som ska gå att leva på.
· Basinkomsten ska delas ut till individer och inte till hushåll.
· Basinkomst kräver ingen motprestation.