Basinkomst = Medborgarlön Nationell websida för basinkomst i Sverige

Basinkomst = Medborgarlön
Workshop Stockholm 2/9 – Alex Veitch – Basinkomst – en feministisk fråga!
ABF, Sveavägen 41, kl 18.30
Entré 30 kr
“Basinkomst – en feministisk fråga! ” – workshop med Alex Veitch från Basinkomst Malmö. Den liberala tidsandan har satt sina spår också i den feministiska kampen. På Internationella Kvinnodagen ligger fokus på lika lön för lika arbete istället för att minska köns- och klasskillnader. I partipolitiken pratas det om rät…t till heltid istället för rätt till inkomst. Det är i den här tidsandan som basinkomst lätt avfärdas som ett nytt “vårdnadsbidrag”. Tillsammans i en workshop på temat basinkomst ur ett feministiskt perspektiv tittar vi på varför basinkomst är en feministisk fråga.
——————————————————————————————————————–
Basinkomst Stockholm ordnar sedan 2012 föreläsningar i ABF-huset, Sveavägen 41, första tisdagen i varje månad 18.30-20.00 (med uppehåll januari & juni-augusti) under rubriken “Basinkomst i stället för arbetslinjen?” Kommande föreläsning som är klara (fylls på efter hand):
– 2 september – Alex Veitch från Basinkomst Malmö
– 7 oktober – Niklas Svanlindh, andre vice förbundsordförande för Centerstudenterna
– 4 november – Sanne Petersson från F! Malmö om hur basinkomst kan minska stress, ångest och annan psykisk ohälsa
– 2 december – Åsa Moberg
BASINKOMST ISTÄLLET FÖR ARBETSLINJEN?
När Europa har 25 miljoner arbetslösa och lönearbete åt alla inte längre går att skapa. När kreativa människor, bollas runt bland osäkra tillfälliga jobb eller förnedras och begränsas av ineffektiva “åtgärder” eller helt lämnas i sticket av samhället. När många med minimala resurser tillsammans bygger en ny delar- och givarekonomi på Internet. När de jobb som behöver göras för en omställning till en hållbar värld inte blir av, och miljön i stället påfrestas av krav på “more of the same”. När alla politiska partier går på samma ohållbara ekonomiska linje är det dags att diskutera alternativ. Basinkomst: · garanterar alla en materiell grundtrygghet i pengar som ska gå att leva på. · ska tillfalla individer · kräver ingen motprestation

Comments are closed.

Basinkomst på Facebook

 

Sida:  Basinkomst=Medborgarlön

Diskussionsgrupp:  Medborgarlön i stället för arbetslinjen

————————————————————————–

Nyheter om basinkomst i världen

This summary of Basic Income programs in Sri Lanka was written by Sarath Davala (coordinator of Indi [...]

Apparently I was one of the few people from Cass County, Michigan living in New York City at the tim [...]

"City Hall would be wiser to look for ways to help raise incomes among working-class and poor r [...]

A new survey shows support for an income-tax-funded basic income from people of color and the workin [...]

Do we need a worldwide Coalition of Basic Income Activist Networks to do what BIEN can’t? BIEN is ch [...]