Basinkomst = Medborgarlön Nationell websida för basinkomst i Sverige

Basinkomst = Medborgarlön
Nationell basinkomstträff 10-12 oktober 2014

Under två dygn, 10-12 oktober, samlas aktivister från basinkomstgrupper runt om i Sverige i Stockholm för att stärka, skapa strategier och organisera kampen för basinkomst/medborgarlön/negativ inkomstskatt.

Den riktiga anmälan sker här (en rad per person): https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Gd5onmWDTwkpJoxjuVhuObDecVeAwbjkzyCWCQVzAkU/edit#gid=0
Det är viktigt att anmälan sker så snart som möjligt. Framförallt är det viktigt att ni som vill ha mat anmäller det direkt eftersom det inte kommer att gå och beställa senare.

Matten kommer vara vegansk, men om du har någon allergi så skriv det i rutan där du anmäler dig för mat. Maten är subventionerad som ett stöd till basinkomströrelsen av Le Truck: https://www.facebook.com/matbilen (frukost ordnar var och en själv).

Det finns ett antal möjligheter av varierande men genomgående enkel standard att bo gratis på Gebers eller hos någon i Basinkomst Stockholm. Du som inte fixar boende själv bokar sovplats genom att fylla i här: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Vrzxv2fMs0Edf2o3JX3kUds9wc9cE9QYga1PnHZFb9Y/edit#gid=0 Först till kvarn gäller. Om någon av er som bor i Stockholm har sovplats att erbjuda så lägg gärna till en rad om det så folk kan anmäla sig till den platsen.

Vi kommer ta ut en frivillig deltagar- och reseutjämningsavgift. Var och en lägger det som den har råd med (eller inget alls). Pengarna kommer i första hand gå till omkostnaderna vi har för helgen och i andra hand reseutjämning till de som har bokat tidiga biljetter men ändå har höga tågkostnader (dvs åkt långt). Pengarna betalas på träffen, men vi är tacksamma om alla fyller i dokumentet vad de kan lägga så vi kan planera ekonomin.

Träffen kommer börja på fredag kvällen (10/10) 18.30 i ABF-huset med en offentlig diskussion (mer info kommer). Sedan ägnar vi lördagen och söndagen åt interna diskussioner. Den delen kommer ske söder om söder.

Åker du från T-centralen så kommer du i tid om du tar 08:23 mot Hagsätra.

Ta gärna med bärbar dator eller liknande, det kommer underlätta under flera pass.

På söndag 16 blir det för alla som är kvar (och vill) pjäsen Djävla Nuläge på Statsteatern med texter av bland annat Rolland Paulsen. Vill du gå med på den så bokar du biljetter själv.
http://kulturhusetstadsteatern.se/Teater/Fri-Scen/Pjaser/2014/Djavla-Nulage/
Parallellt med det så håller Folkrörelsen för medborgarlön ett möte.

Comments are closed.

Basinkomst på Facebook

 

Sida:  Basinkomst=Medborgarlön

Diskussionsgrupp:  Medborgarlön i stället för arbetslinjen

————————————————————————–

Nyheter om basinkomst i världen

Phillipe Van Parijs was in Seoul, on the 19th of June 2018, presenting a keynote lecture, where Nobe [...]

From left to right: Mike Garnett (Bay Street Labs), Paul Vallée (Pythian), Floyd Marinescu (InfoQ [...]

October 23, 2018 7:00 PM to 8:30 PM Tulane University Jones Hall, Room 108 Basic Income is an audaci [...]

During a lunch served at the Roosevelt House (Public Policy Institute at Hunter College, New York), [...]

A systematic review has been published that looks at the effects of cash transfers on social determi [...]