STHLM – Studiecirkel om basinkomst startar 28 feb

ARBETE, INKOMST OCH GRUNDTRYGGHET

Mål med cirkeln
Att lägga en teoretisk grund för ett vidare opinionsarbete kring behovet av ekonomisk grundtrygghet i en tid när traditionellt tryggt heltidsarbete åt alla inte längre finns inom räckhåll

Hur vi ska arbeta
Vi läser ett antal böcker kring arbetet och olika lösningar på trygghetssystem, med fokus på lösningar med generell villkorslös basinkomst/medborgarlön/grundtrygghetspeng. Vi låter var och en studera en bok eller del av en bok och berätta om innehållet, som sedan alla diskuterar. Vi diskuterar också utifrån innehållet i de föreläsningar vi arrangerat och våra egna erfarenheter.

Studiematerial
Vi läser författare som André Gorz, Ivan Illich, Jeremy Rifkin och svenska Gunnar Adler Karlsson, Lars Ekstrand, Per Janson, Roland Paulsen. Vi håller koll på hemsidor hos t.ex. BIEN , Basic Income Network

Var och när?

28 februari, kl 18 på ABF-huset, Sveavägen 41 i Stockholm

Faccebookevent –> http://www.facebook.com/events/425655530840067/