ARBETSKRITISKT FORUM – Den som inte arbetar ska heller inte äta

Inkonst i Malmö, lördagen den 16 mars 9.30-17.00

SALO, Basinkomst Malmö och ABF presenterar:

Klimathot, överkonsumtion och en utbredd brist på arbeten. Aldrig har vi behövt arbeta mindre än idag. Trots detta handlar allt om jobben, jobben och jobben. Varför?
En dag om tillväxt, arbete och konsumtion men också om en nödvändig lösning.
Basinkomst till alla!

Medverkar gör: Roland Paulsen, Birger Schlaug, Nina Björk och Lasse Ekstrand

Välkomna till Inkonst lördagen 16 mars. Gratis!

 

Program:
09.30 För den som så önskar finns delikata mackor till frukost och lättare lunch till försäljning då Kafé Agnez flyttar in i Inkonsts kafé dagen till ära!

Kaffe, förfriskningar och frukt kommer att finnas lättillgängligt för att hålla kroppar och hjärnkontor i god kondition dagen igenom!

10.15 Birger Schlaug ”… och vad gör vi nu?”
Tidigare språkrör och riksdagledamot för MP. Var med och införde friåret under sin tid i maktens korridorer. Nu flitig föreläsare, debattör och bloggare.

11.15 Nina Björk ”om konsumtion, frustration och kapitalismen i ditt vardagsrum”
Författare och journalist. Utkom 2012 med boken Lyckliga i alla sina dagar; en personlig uppgörelse med dagens konsumtionssamhälle och systemet vi lever i.

12.00 Lunchpaus

13.00 Roland Paulsen ”arbetet och själadöden”
Doktorand i sociologi och författare till boken Arbetssamhället – hur arbetet överlevde teknologin.
Kallar Sverige för arbetsfanatiskt och skärskådar lönearbetets roll genom tiderna, från antiken till dagens arbetslinje.

14.00 Lasse Ekstrand ”basinkomsten och det goda livet”
Författare och lektor vid högskolan i Gävle. Ivrig förespråkare för medborgarlön som skrivit flera böcker om människans möjligheter och arbetets död. I senaste boken 10 guds bud reinvented angrips den demoniska tankefigur som styr vårt samhälle och försurar våra relationer.

15.00 Basinkomst Malmö leder samtal & frågestund

 

På plats kan du även möta bl. a. Nätverket för Gemensam Välfärd, Brand, RåFILM, JAK medlemsbankaktionsnätverket Besök en bank och Attac.

Penttii Salmenranta underhåller med systemkritiska visor under dagen.

Alla föreläsningar och efterföljande samtal/frågestund kommer livestreamasabfplay.se direktlänk kommer finnas så fort sändningen startar!