Tyskland demonstrerar för basinkomst 14 sept

Strax före valet av tyska förbundsdagen kommer en demonstration för basinkomst att äga rum. Demonstrationen kommer att hållas den 14 september, 2013 och börjar vid 13:00 i Berlin vid Neptunbrunnen.

Demonstrationen har titeln: “Villkorslös grundinkomst – Frihet möter rättvisa” och arrangeras av det tyska nätet för grundinkomst (Netzwerk Grundeinkommen) i samarbete med det europeiska medborgarinitiativet för grundinkomst (ECI-UBI). Eventet är alltså inte bara en tysk händelse. Även i Sverige kommer aktioner för basinkomst hållas 14 september. (Håll utkik här på basinkomst.nu och facebooksidan Basinkomst = Medborgarlön för mer info!)

Deltagarna kommer att börja på Neptunbrunnen och kommer att gå mot den schweiziska ambassaden. Schweiz är inte en del av EU, men kämpar också för en basinkomst. Ett schweisiskt initiativ har samlat in mer än 100.000 namnunderskrifter som krävs för att utlösa en folkomröstning om att införa grundinkomst i Schweiz. Framför den schweiziska ambassaden kommer de flesta företrädarna för ECI-UBI från alla de deltagande länderna att göra ett 30-sekunders uttalande om basinkomst.

På kvällen kommer en boklansering och uppläsning att äga rum där gäster från hela Europa kan träffas.

Mer info (på tyska): http://grundeinkommen-ist-ein-menschenrecht.blogspot.de