Återblick från nationell basinkomstträff 2014

I helgen gick den första nationella basinkomstträffen av stapeln i Malmö där aktiva från olika delar av landet möttes. Det blev en helg fylld av diskussioner, föreläsningar, inspiration, workshops, organisering och möten mellan människor.

 

Drygt 40 personer deltog på lördagförmiddagen som framför allt handlade om att diskutera basinkomströrelsens organisering.

Här synliggörs den riktning de som var på plats vill att basinkomströrelsen ska ta. På axeln centraliserad <– –> decentraliserad sattes nästan alla markeringar på decentraliserad.

Under lördag eftermiddag fylldes Kontrapunkt av intresserade som kommit för att ta del av den utåtriktade delen av helgen – “Deadline för arbetslinjen”.

Ca hundra personer samlades till invigningen där Sara Granér läste serier tillsammans med Cecilia från Basinkomst Malmö.

Riksdagsledamot Valter Mutt (Mp) gjorde en internationell utblick och resonerade kring partipolitiska strategier.

Vilka frågor tycker du är svåra att svara på? Vad undrar du själv? Kunskapsutjämningen är i full gång under workshopen “Svar på tal”.

Samira Ariadad, Andreas Meijer och Kristian Borg från nyutgivna antologin After Work samtalade kring hur vi kan uppnå jämlikhet och slå mot arbetslinjen.
På söndagförmiddagen fortsatte diskussionen och arbetsgrupper skapades. Vill du vara med? Håll utkik under fliken “Engagera dig!” här på basinkomst.nu, där läggs arbetsgrupper och kontaktpersoner inom kort.

STORT VARMT TACK till alla som kom till Malmö och Kontrapunkt och bidrog till att göra helgen till en succé! Vi känner värme, inspiration och styrka för fortsatt kamp. Nu kör vi!!