HELSINGBORG: Basinkomst istället för arbetslinjen: folkkök, föreläsning och uppstart av lokalgrupp // 14 april

Basinkomst istället för arbetslinjen
– föreläsning och uppstart av Helsingborgs lokala basinkomstgrupp

Vad skulle hända om alla fick pengar varje månad utan att jobba eller kontrolleras av arbetsförmedlingen? En ekonomisk grundtrygghet för alla, utan krav på motprestation är vad basinkomströrelsen vill se. Varför behöver vi basinkomst? Kommer inte alla sluta jobba då? Hur ska den finansieras? Har det prövats någonstans?

Julia Sällström och Emma Rydin från Basinkomst Malmö kommer och ger svar på dessa frågor, samt leder en uppstart av Helsingborgs lokala basinkomstgrupp där vi ger tips och inspiration på hur olika basinkomstgrupper engagerat sig för frågan.

Den varelsepolitiska och ekosofiska verksamhetsgruppen Vegania bjuder in till folkkök på Kulturhuset Snickeboa (Östra Sandgatan 9A, Helsingborg) innan föreläsningen.

Ungefärliga hållpunkter för kvällen:
18.00-19.00: Folkkök
19.00-20.00: Introduktionsföreläsning om basinkomst
20.00-21.00: Inspiration från nuvarande lokalgruppers arbete samt uppstartsprocess av Helsingborgs lokala basinkomstgrupp

Du behöver inte ha några förkunskaper för att engagera dig i basinkomstgruppen eller vilja engagera dig i lokalgruppen för att komma på föreläsningen.

Varmt välkomna!

Arrangörer: Vegania & Basinkomst Malmö
Kontaktperson: Sebastian Ward 0760-370709


Basinkomströrelsen är en internationell rörelse med grupper och aktiva i stor del av världen. I Sverige består rörelsen av basinkomstgrupper, partier, föreningar, akademiker, opinionsbildare och andra enskilda personer. Läs mer på basinkomst.nu.