Ny lokalgrupp startad i Helsingborg!

Möjligheter, svårigheter, organisering och utopier med basinkomst i fokus diskuterades ivrigt på Kulturkontoret Snickeboa (KKSB) i Helsingborg den 14 april. Basinkomst Malmö var inbjudna för att snacka basinkomst generellt, äta veganskt folkkök och vara med på en uppstart av en lokalgrupp i Helsingborg.

Cirka 15-20 personer samlades för att lyssna på Basinkomst Malmös föredrag och många delade med sig av sina reflektioner, kunskaper och frågor kring såväl svårigheter som möjligheter med basinkomst. Vissa hade längre erfarenhet av basinkomst och för andra var detta bland de första gångerna de hörde talas om tanken, vilket bidrog till ett givande samtal och utbyte.

Andra timmen samlades de som var sugna på eller eventuellt ville vara med i en lokalgrupp i Helsingborg. Ungefär fem personer stannade kvar och samlades i en cirkel. Flera olika idéer och viljor uttrycktes under rundan och  bl.a. föreslogs en gratis utebio med en film om basinkomst, manifestation/infoutdelning utanför Arbetsförmedlingens kontor och deltagande i första maj tåg! De flesta tänkte på utåtriktade aktiviteter för att värva fler till gruppen och öka vetskapen/kunskapen om basinkomst som koncept. Ett nästa möte bestämdes också till den 28 april på KKSB.

Pepp och kamp till er Helsingborg! Vi hoppas nu på en kul ny syskongrupp i Skåne!