Basinkomst = Medborgarlön Nationell websida för basinkomst i Sverige

Basinkomst = Medborgarlön
FÖRELÄSNING GÖTEBORG – Guy Standing 11/6


Guy Standing är ekonomiprofessor och verksam vid Institutet för Development Studies vid London School of Oriental and African Studies (SOAS) samt med ett förflutet inom ILO. Han är en av grundarna och vice ordförande i BIEN, den internationella organisationen för basinkomst.
Nu har han kommit ut med en ny bok: “A Precariat Charter: From Denizens to Citizens”, en uppföljning på sin förra bok “Prekariatet – den nya farliga klassen”.

Guy har studerat vad som händer när det grundläggande trygghetssystemet trasas sönder, när tillfälliga anställningar blir vanligare och maskorna i nätet av försörjningsstöd, a-kassa och sjukpenning blir så stora att en del faller igenom. Det räcker inte att tala om ett egendomslöst proletariat. Det som nu växer fram är ett prekariat, en ny ”klass” som lever i en så prekär situation, att deras hälsa och överlevnad hotas. Därtill blir de lätta offer för missnöjespartier och politiska demagoger. Arbetslivets fortlöpande fragmentisering, gör det svårt för prekariatet att förbättra sina villkor på löntagarnas traditionella vis, genom klassmedveten solidaritet och politisk pragmatism.

SPRID DETTA TILL ALLA NI KÄNNER, BJUD IN SÅ MÅNGA NI KAN! Vi har möjlighet att få vara i lokaler på Handelshögskolan som tar flera hundra. Det är bra att anmäla sig innan (men inget krav), så vi får en ungefärlig uppfattning om hur många som kommer. Gör det på facebookeventet eller till lena@lena.stark.se.

Arrangörer: Basinkomst Göteborg och ABF.
Gratis inträde.
Lokal: Malmstenssalen

Här är en karta över vilken ingång på Handelshögskolan som gäller.

Comments are closed.

Basinkomst på Facebook

 

Sida:  Basinkomst=Medborgarlön

Diskussionsgrupp:  Medborgarlön i stället för arbetslinjen

————————————————————————–

Nyheter om basinkomst i världen

This summary of Basic Income programs in Sri Lanka was written by Sarath Davala (coordinator of Indi [...]

Apparently I was one of the few people from Cass County, Michigan living in New York City at the tim [...]

"City Hall would be wiser to look for ways to help raise incomes among working-class and poor r [...]

A new survey shows support for an income-tax-funded basic income from people of color and the workin [...]

Do we need a worldwide Coalition of Basic Income Activist Networks to do what BIEN can’t? BIEN is ch [...]