Basinkomst = Medborgarlön Nationell websida för basinkomst i Sverige

Basinkomst = Medborgarlön
Föreläsning Stockholm 10/6 – Guy Standing – Basic Income in a Precariat Charter

 

“Basic Income in a Precariat Charter”. OBS Andra tisdagen i juni!

ABF, Sveavägen 41, kl 18.30
Entré 60 kr

Professor Guy Standing från Londons universitet, författare till boken ”Prekariatet – den nya farliga klassen” har utkommit med en ny bok i år, “A Precariat Charter: From Denizens to Citizens.” (Ungefär: Ett manifest för Prekariatet, Från andra klassens till första klassens medborgare)

Guy Standing är en av grundarna och vice ordförande i BIEN, den internationella organisationen för basinkomst och är eftersökt i hela världen. Han har identifierat en ny klass, prekariatet, som består av den ökande gruppen människor med osäkra och tillfälliga anställningar.

Standings nya bok tar debatten ett steg vidare , och behandlar mera i detalj en typ av framtidsinriktad politik, ett underlag för en vision av Det Goda Samhället, där dagens ojämlikhet och instabilitet kan minskas.
Den nya boken ”A Precariat Charter” diskuterar hur våra rättigheter – mänskliga, politiska, sociala och ekonomiska – har förnekats prekariatet. Han påpekar vikten av att omdefiniera det sociala kontrakt, som rör rätten att organisera sej, rätten till inflytande och tillgången till offentliga rum. Det ekologiska imperativet diskuteras också, något som endast berördes ytligt i Standings förra bok, men som har diskuterats ingående i relation till prekariatet av såväl teoretiker som aktivister.

Föredraget hålls på engelska.
Facebook-evenemanget för föreläsningen hittar ni här.

Basinkomst Stockholm ordnar sedan 2012 föreläsningar i ABF-huset, Sveavägen 41, första tisdagen i varje månad 18.30-20.00 (med uppehåll januari & juni-augusti) under rubriken “Basinkomst i stället för arbetslinjen?”

Kommande föreläsning som är klara (fylls på efter hand):
– September – ej klart
– 7 oktober – Niklas Svanlindh, andre vice förbundsordförande för Centerstudenterna
– 4 november – Sanne Petersson från F! Malmö om hur basinkomst kan minska stress, ångest och annan psykisk ohälsa.

BASINKOMST ISTÄLLET FÖR ARBETSLINJEN?
När miljön inte längre tål ständig tillväxt, när Europa har 25 miljoner arbetslösa och lönearbete åt alla inte längre går att skapa. När alla politiska partier går på samma ohållbara ekonomiska linje är det dags att diskutera alternativ.

Basinkomst:
· garanterar alla en materiell grundtrygghet i pengar som ska gå att leva på.
· ska tillfalla individer
· kräver ingen motprestation

Comments are closed.

Basinkomst på Facebook

 

Sida:  Basinkomst=Medborgarlön

Diskussionsgrupp:  Medborgarlön i stället för arbetslinjen

————————————————————————–

Nyheter om basinkomst i världen

The L’Ecole des Hautes Estudes en Sciences Sociales (EHESS, Social Sciences University in France) is [...]

Felix Salmon (on Fox Business) In a television program, live on Fox Business aired on the 12th of Se [...]

Photo by Stefan Kühn, CC BY-SA 3.0 The CESifo Group of Munich is a European research group that seek [...]

In order for UBI to work, it needs to be provided in exchange for prosocial, connection-enriching pa [...]

Picture credit to: The Black Detour.   The Magnolia Mother’s Trust is an initiative generated by the [...]