Nationell aktionsdag för basinkomst –> lördag 14 september!


Den 14:e september är det ett år kvar till nästa val i Sverige. Vi har sorgset konstaterat att INGET av riksdagens partier idag driver frågan om basinkomst/medborgarlön, utan snarare motarbetar den med sina diverse arbetslinjer, och därför vill vi uppmärksamma detta genom olika aktioner!

GÖTEBORG
Kl 13, vid fontänen på Järntorget
Mer info kommer

Onsdag 11 sept har Basinkomst Göteborg ett möte för att förbereda sina aktioner. Alla intresserade är välkomna! https://www.facebook.com/events/509125632514039/

MALMÖ
Kl 13-16 på Triangeltorget
Kom å häng med oss, prata arbetskritik & basinkomst, låt leken inta det offentliga rummet, sjung arbetskritiska visor å plocka jobbskapar-lappar ur arbetsgudens hatt!
— ca 13.30-14.00: Torgföreläsning med interaktiva inslag “VAD ÄR BASINKOMST OCH VAD ÄR ARBETE?”
— ca 14.00-15.00: Vi praktiserar fritidslinjen genom en LEKSTUND! Vi har förberett några lekar, men kom gärna och håll i din favoritlek!

Vid regn håller vi till inne på Triangeln. Håll koll här i loggen så skriver vi uppsamlingsplats på lördag senast kl elva.

STOCKHOLM
Mer info kommer

BERLIN
Kl 13 anordnas demonstration under parollen “Villkorslös grundinkomst – Frihet möter rättvisa”
https://basinkomst.nu/2013/08/tyskland-demonstrerar-for-basinkomst-14-sept/

Om ni vill göra aktioner på er ort samma dag, skriv en kommentar så lägger vi till informationen i evenemanget! Och bjud nu in alla ni känner!

En kort film på 9 min som enkelt förklarar tankarna bakom basinkomstidén: http://www.youtube.com/watch?v=kCyN94qaMM0
För mer info kolla in https://www.basinkomst.nu/

Tanken är också att under dagen samla in fler namn till EU-förslaget om att utreda basinkomstfrågan: http://basicincome2013.eu/ubi/sv/
Här är en tydlig sida som förklarar hur man skriver under:
https://basinkomst.nu/namninsamling/
PDF att skriva ut för namninsamling på stan: http://basicincome2013.eu/ubi/wp-content/uploads/2013/03/SE1-ECI-Support-Statements-Form-32-SE-SV.pdf